Varför kontantkort egentligen är bättre för ekonomin

I detta inlägg ska vi förklara för dig varför ett kontantkort egentligen är att föredra för dig som vill hålla lite extra koll på din plånbok. Jag tänkte att vi går ifrån utvecklingen av vår Keyword manager plattform för ett ögonblick och låter mig lägga några ord kring kontantkort eftersom jag på senare tid börjat överväga att byta. Att ha ett mobilabonnemang är självklart smidigt och passar den som aktivt använder sin mobil, men gör man inte det kan en bra idé vara att spana in de hederliga kontantkorten och spara några extra slantar.

Få mer tips om hur du byter till kontantkort här.

Du har din konsumtion under kontroll

Eftersom du köper den exakta mängd du vill ringa och surfa för i månaden kan du helt enkelt inte överstiga den mängden. Du måste då köpa ett nytt kort. När du har ett mobilabonnemang däremot kan du fortsätta att ringa, sms:a och köpa till extra surf efter att den mängd du betalat för är slut, vilket ofta kan resultera i en dyr räkning i slutet av månaden. Extra enkelt är det att hamna i denna fälla eftersom du kan köpa till extra surf genom ett enkelt sms. Smidigt och enkelt, men farligt. Något jag personligen tyvärr har erfarenhet av.

Du är inte bunden till en operatör

En av de största nackdelarna med att använda sig av ett mobilabonnemang är att du är bunden till samma operatör i ett eller hela två år. Du skulle ju kunna köpa loss dig, men det är ett ganska dyrt alternativ. När du använder kontantkort kan du byta operatör när du vill. Kanske hittar du någon som du tycker verkar passa dig bättre med bättre villkor. Det är inga konstigheter, du får byta hur du vill! Ett bra sätt att hålla sig uppdaterad om vilka villkor och erbjudanden som gäller hos olika företag är att jämföra online.

Din telefon förblir olåst

När du ska köpa en ny mobiltelefon tillsammans med ett mobilabonnemang blir månadsräkningen oftast dyr. Dels betalar du för ett abonnemang och dels för din nya mobiltelefon. Ett val många tar eftersom det kan verka ekonomiskt – för stunden. Även här är jag en av de som tänkt på detta sätt. Du får telefonen direkt och behöver bara betala en räkning på några hundra varje månad. Men detta kommer du göra i mellan ett och två år beroende på hur du väljer att avbetala. Hur som helst så kan du inte ändra dig om du skulle hitta billigare alternativ. Köper du en olåst telefon kontant kan du sedan välja vilken typ av kontantkort som passar dig bäst, ändra dig när du vill, byta och testa olika, osv. Du är helt enkelt helt fri!