Skaffa domän & webbhotell

Hej,

Här tänkte jag berätta lite kort om hur du skaffar ett domännamn och webbhotell och får upp en hemsida snabbt och enkelt med WordPress, samt breätta lite om ett av mina projekt.

Skaffa ett domännamn

Till och med börja med bör du klura lite på vad du ska använda hemsidan till. Om du tänker öppna upp en simpel blogg som är personlig, så kan det funka fint att bara döpa din sajt efter ditt namn. Om du tänkte sälja tjänster eller produkter så är det mer fördelaktigt att hitta ett mer unikt namn som går att branda. Mer tips om hur du väljer ett domännamn hittar du här på Webbhotells.se.

Skaffa ett webbhotell

När du har listat ut vad sajten ska heta så är nästa steg att skaffa ett webbhotell (detta görs oftast i samma steg som domännamnet). Om det är din första hemsida och du planerar att mest ha den i hobbysyfte så räcker det oftast med ett billigt webbhotell. Ett par billiga bra alternativ är One och Servage.

Installera WordPress

Om du inte tänkt att koda ihop ett helt eget system så bör du använda dig av WordPress. WordPress kan användas både till bloggar och vanliga hemsidor. Det finns tusentals designer du kan välja på helt gratis, dessutom har du tilläggsmoduler som du enkelt kan installera om du skulle  behöva extra funktionalitet. Ladda ner WordPress på deras officiella hemsida, och läs vår egna introduktionsguide om WordPress.