Insikt om smslån – Bullstorm.se ger dig 4 tips innan du lånar

lana-pengar-smslan

I denna artikel får du lite insikt om hur det egentligen ligger till med smslån. Vi har valt att sponsra och länka till sajten Smslånen.se, då vi anser den vara en av de bättre jämförelsesajterna för smslån, som faktiskt rangordnar långivarna efter deras ränta och avgifter.

Smslån – ett hjälpmedel eller ren ondska?

Ni tycker förmodligen att ett smslån är något negativt i den bemärkelsen att det skuldsätter många människor, vilket också stämmer. Vi håller  med till en viss del.

Dock så har smslån målats upp av media som ett hemskt lån med skyhöga räntor och extremt dåliga villkor – detta håller vi inte med om. Visserligen är den effektiva räntan relativt hög, men vad man måste komma ihåg är att man aldrig lånar pengar ett helt år. En gång i tiden var det förstås värre, men då många jämförelsesajter har dykt upp inom branschen, har det pressat långivarna att dra ner priserna. Många av dessa topplistor av smslån är nämligen baserade på räntan och slutkostnaden, vilket innebär att de dyraste långivarna ligger längst ner på listan.

Se själv exempel – denna pristabell för smslån är väldigt användbar för personer som letar efter lån

Smslån har dessutom en ganska låg ränta, i vissa fall till och med helt befriad från ränta och avgifter, första gången du lånar. Emellertid räknar dem med att du kommer återvända för att ta ett till lån – men du kan istället vända dig till ett annat lånföretag som också erbjuder räntefria lån. På detta sätt undviker du att betala något för lånen. En lista på långivare med gratis sms lån hittar du här.

Utöver detta så måste vi säga att det är ganska schyssta villkor, i alla fall hos de flesta långivarna. Du kan till exempelvis i många fall förlänga ditt lån (se extern länk), utan krångel. Det finns även möjlighet till att dela upp återbetalningen så att det inte tar lika hårt på ekonomin när det är dags att betala tillbaks lånet.

Att ta ett smslån är numera ganska vanligt bland oss svenskar. Lånet går att betala av under 30, 60 eller 90 dagar beroende på hur din privata ekonomi ser ut. Det kan vara svårt att betala tillbaka exempelvis 4000 kr direkt efter lön då olika avgifter som kan tillkomma. Då är det smartast att välja en längre tid på lånet för att du ska behöva undvika att ta nya lån för att lönen inte räcker till hela månaden – allt för att undvika såna här onda cirklar tack! Bullstorm.se rekommenderar aldrig någon att ta ett smslån för att betala tillbaka på ett annat lån.

Att tänka på när du ska låna pengar med smslån

  • Det du måste komma ihåg är att ränta och andra avgifter blir högre om avbetalningstiden är längre. Det bästa är alltså att betala av lånebeloppet så snabbt som möjligt.
  • Det finns många företag som lånar ut pengarna gratis till dig som inte har lånat pengar hos företaget tidigare.
  • För att få låna pengar av långivare måste du ha fyllt 18. När du ska låna större summor kan du behöva vara äldre för att få låna, det beror på långivaren du väljer.
  • Du behöver även ha en årsinkomst på minst 24 000 kr. För att det ska gå enkelt att låna bör du inte ha några betalningsanmärkningar då det gör det svårare för dig att kunna låna pengar. Du kan dock låna med betalningsanmärkning!